Crypto wordt elkaar jaar populairder. Het komt steeds meer in het nieuws en steeds meer mensen investeren erin. Het wordt vooral populairder als het goed gaat op de cryptomarkt. Gaat het slecht? Dan hoor je het nieuws er niet over. Haalt Bitcoin een nieuwe all-time-high? Dan praat iedereen erover.  Uiteindelijk is de markt erg onstabiel. Het is belangrijk voor de crypto markt dat de markt stabieler wordt. Dan stappen er meer grote partijen in, en zullen de meeste cryptomunten meer waard worden. Wij verwachten dat de crypto markt de komende jaren ‘volwassen’ wordt.

Cryptocurrencies stijgen in waarde

Er zullen de komende jaren verschillende cryptocurrencies stijgen in waarde. Dit kunnen populaire munten zijn, maar ook nieuwe cryptomunten. Maandelijks komen er nieuwe cryptomunt bij. Het enige nadeel is: de meeste cryptomunten voegen niks toe. Het gaat dan vooral om naamsbekendheid. Toen Elon Musk Twitterde over ‘Dogecoin’ steeg de munt naar recordhoogte. Hier heb je vooral gelukkig voor nodig.  De cryptomunten die wel wat toevoegen, moeten zich de komende jaren bewijzen. Solana kan op de lange termijn, een interessante investering zijn. Solana focust zich namelijk op betalingen met cryptocurrencies. Het zal in de toekomst mogelijk kunnen zijn om boodschappen te betalen via de blockchain. Hier zal Solana mee kunnen helpen.

Deze munt is het afgelopen jaar met méér dan 90% gedaald. Niemand kan uiteindelijk in de toekomst kijk. Wil je investeren in Solana? Doe dan je eigen onderzoek! Je bent zelf verantwoordelijk voor je financiële keuzes.

Cryptocurrencies dalen in waarde

Er zullen verschillende cryptomunten zijn die dalen in waarde of helemaal verdwijnen. Veel cryptocurrencies zijn nodig bezig om hun plan uit te voeren. Sommige cryptocurrencies hebben geen functies.  Deze kunnen op de lange termijn verdwijnen. Uiteindelijk is het wel belangrijk dat een cryptocurrency wat toegevoegd. Je gaat toch ook geen ‘lucht’ kopen. Uiteindelijk zal de markt stabielere moet worden. Zogenaamde ‘stable coins’ doen het de laatste tijd erg goed. Tether was één van de enige munten die de afgelopen 7 maanden gestegen in waarde zijn.

Lagere transactie- en handelskosten

Wij verwachten dat de transactie- en handelskosten lager worden. In de toekomst komen er nog meer concurrenten op de markt. De partij die de laagste transactiekosten heeft, daar gaan veel mensen investeren. Op dit moment is Binance de grootste crypto exchange. Dit bedrijf heeft ook de laagste transactiekosten.

Wanneer je verschillende exchanges vergelijkt, zul je zien dat er een groot verschil is in de transactie- en handelskosten die ze rekenen. Sommige partijen rekenen helemaal geen transactiekosten, terwijl dat andere partijen tot wel 4% transactiekosten. Coinbase is een internationale crypto exchange die hoge transactiekosten rekent. Deze rekent transactiekosten tot wel 4%. Vooral creditcardbetalingen zijn bij deze partij erg duur. Creditcardbetalingen zijn veruit het duurst, dit is zo bij elke crypto exchanges. Bij Bitvavo reken ze geen transactiekosten wanneer je met iDeal of bankoverschrijving betaalt. Doordat je minder kosten hebt, kun je meer rendement behalen of je verlies beperken.

Nieuwe cryptomunt op de markt

Elke dag worden er nieuwe cryptomunten ontwikkelt de kans is dus groot dat er nog nieuwe, populaire cryptomunten op de markt komen. Op dit moment kun je op Binance méér dan 500 verschillende cryptovaluta kopen. Dit is een uitgebreid assortiment, maar er zijn al veel meer cryptomunten ontwikkelt. 

Wanneer je een nieuwe cryptomunt op de markt brengt, moet dit wel wat toevoegen. Je gaat toch ook geen ‘lucht’ verkopen? Uiteindelijk zie je dat munten die wat toevoegen ook meer waard worden. Wat dacht je van Bitcoin en Ethereum. Er zullen altijd een aantal ‘meme-coins’ veel waard worden, zonder dat ze was toevoegen. Dogecoin en Shiba Inu zijn hier goede voorbeelden.

Deze twee cryptovaluta zijn voor de grapt ontwikkelt, op dit moment zijn ze wel miljarden waard.

Crypto gebruiken als betaalmiddel in het dagelijks leven 

Uiteindelijk zijn crypto steeds meer invloed gaan krijgen op ons dagelijks leven. Er zijn vooral veel jongeren mee bezig. Verschillende analisten en experts verwachten dat wij over een aantal decennia betalen via de Blockchain. Er zijn verschillende cryptocurrencies die bezig zijn om goedkoop, snel en op grote schaal een betaalsysteem te ontwikkelen. In de winkel gaan wij niet betalen met Bitcoin of Ethereum. De transactiekosten zijn te hoog, het is niet schaalbaar genoeg en het duurt te lang.

Op dit moment zijn er al verschillende cryptomunten mee bezig, wij verwachten dat er nog verschillende cryptomunten op de markt komen die zich hiermee bezighouden. Het zou een enorme revolutie zijn. Dan zijn cryptocurrencies weer een stuk verder. De komende jaren moet crypto stabieler worden. Als dit gebeurt, gaan er meer grote partijen investeren in crypto.