De 10 cryptomunten met de hoogste market cap zijn: Bitcoin, Ethereum, Tether, USD Coin, BNB, Binance USD, XRP, Cardano, Solana en Dogecoin. Deze cryptomunten hebben de grootste market cap. Dit zijn ook de bekendste cryptomunten. Veel beginnende investeerders, investeren vooral in bekende cryptocurrencies.

Bitcoin

Bitcoin is met afstand de waardevolste en bekendste cryptomunt. Het was ook de eerste cryptomunt die gelanceerd werd. De all-time-high van Bitcoin werd in november 2021 bereikt. Op dit moment staat de Bitcoin koers onder de 20.000 dollar. Sinds het begin van het jaar is de koers met méér dan 50% gedaald. Op dit moment is de market cap van Bitcoin zo’n 370 miljard euro. Dit was tijdens de all-time-high wel anders. Toen, was de market cap méér dan 1.000 miljard dollar.

Het gaat over het algemeen erg slecht met de crypto markt, de meeste munten uit deze lijst, zijn dit jaar gedaald.

Ethereum

ethereum-prijsEthereum is de op één na populairste en bekendste cryptomunt van dit moment. Ook de marketcap is het één na grootst. Op Dit moment betaal je voor één Ethereum zo’n 1.036 dollar.  Het afgelopen jaar is de waarde met 50% gedaald. De all-time-high werd vorig jaar bereikt.  Toen stond de waarde nog op 4.745,29 dollar. Op dit moment heeft Ethereum een market cap van 126 miljard euro. Logisch gezien heeft dit een stuk hoger gestaan. Op het hoogste punt was de market cap meer dan 500 miljard. Door koersdalingen is de market cap gedaald.

Uiteindelijk hebben veel analisten vertrouwen in deze cryptomunt.  Ethereum is een blockchain-protocol, waarmee je code kunt schrijven voor geld en smart contracts. Het is geschikt voor nieuwe vormen van applicatie

Tether

tether-prijsTether is een zogenaamde ‘stebelcoin’ dit komt doordat de koers afhankelijk is van de Amerikaanse dollar. Tether is hier volledig aangekoppeld.  De prijs van deze crypto munt staat gelijk aan de dollar. Op dit moment is één Tether één euro waard. Ook één dollar is op dit moment één euro waard. Tether is één van de weinig crypto dat de afgelopen jaar gestegen is.  Tether steeg het afgelopen jaar met méér dan 15%.  De market cap van Theater is momenteel 65 miljard. Hiermee is het de op twee na grootste cryptomunt.

USD Coin

USD Coin is ook een cryptomunt dat gekoppeld is aan de Dollar. Met de USD Coin kun je snel, veilig en makkelijk betalen. Dat is het grootste voordeel van deze munt. Uiteindelijk kun je betalen zonder de tussenkomst van banken. De transacties worden direct afgerond. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding. Om de USD Coin te ontvangen, heb je geen bankrekening nodig. De USD Coin staat momenteel op 1 dollar, gelijk aan de euro. De totale market cap is 55 miljard dollar. Hiermee is het de op drie na grootste cryptomunt.

Binance Coin

De Binance Coin is uitgegeven door crypto exchanges, Binance. Binance is één van de grootste spelers in deze markt. Het bedrijf is zo groot geworden door de lage transactiekosten.  Deze munt maakt het mogelijk om goedkoop en veilig te investeren in crypto. Er is gebruik gemaakt van de Ethereum-blockchain. Er worden maximaal 200 miljoen tokens uitgegeven. Op dit moment staat de koers op €225,68. De totale market cap is 37 miljard euro.

Binance USD

Binance USD is de stabel coin van Binance. Eén Binance USD staat gelijk aan één dollar. Deze cryptomunt is uitgegeven in samenwerking met Paxos. Deze betaalmogelijkheid is goedgekeurd door het New York State Department of Financial Services. Hiermee is het een officieel betaalmiddel. Op dit moment betaal je voor één Binance USD 1 dollar. Momenteel staat de dollar gelijk aan de euro. De market cap is 17.54 miljard dollar.

XRP Ripple

Op dit moment betaal je voor Ripple $0.31 per munt. Dit heeft het afgelopen jaar een stuk hoger gestaan. Op het hoogtepunt betaalde je voor één Ripple $1.42. De koers is dus met bijna 80% gedaald. Ripple is een cryptomunt dat digitale betalingsprotocol aanbiedt.

Dit maakt het mogelijk om allerlei soorten geld naar elkaar te verzenden. De cryptomunt en de ontwikkelen staan nog in de kinderschoenen. Veel analisten weten niet wat ze moeten verwachten. Op dit moment is de market cap 15 miljard dollar. Momenteel staat de munt op de laagste prijs in 52 weken. Je betaalt namelijk $0.31 per munt.

Cardano

Cardano is een blockchain waarop je slimme contract kunt maken. Momenteel staat de koers op $0.43 per munt. Dit is één van de laagste punt in het afgelopen jaar. De cryptomunt is in één jaar met 60% gezakt. Juli vorige jaar stond de koers nog op €1,07. De all-time-high werd in augustus gehaald. Toen stond de koers op €2,49.

Ten opzichte van de all-time-high is deze cryptomunt 80% verloren. Ondanks dat deze cryptomunt de laagste waarde heeft in één jaar, blijven investeerders kopen. Dit zijn vooral ervaren investeerders die heel veel vertrouwen hebben. Deze investeerders waren er al vroeg bij.  In de afgelopen 5 jaar is deze munt met 363,29% gestegen. Dit percentage geldt voor de prijs waarop we nu staan. De Market cap is $14,503,060,957. Cardano is lange tijd één van de vijf grootste cryptomunten geweest, echter is dat nu niet meer zo. Wellicht in de toekomst?

Solana

Solana is een contact platform dat zich focust op finance en apps. De software is gebaseerd op een algoritme. Hier wordt nog dagelijks aan gewerkt. Op dit moment kan dit netwerk meer dan 50.000 transactie per seconde verwerken. Het is niet alleen heel schaalbaar, het is ook nog eens goedkoop. Transacties op dit platform moeten door meerdere computers geacteerd worden. Als dit niet kan, gaat de transactie niet door. Op dit moment betaal je €32,95 per Solana munt. De totale market cap is iets méér dan 11 miljard euro.

Dogecoin

Dogecoin is een cryptomunt dat bekend werd door Elon Musk. Hij plaatste een post op twitter, wanneer veel mensen deze munt kochten. Hierdoor steeg de koers erg snel van Dogecoin. Op 7 mei 2021 werd de all-time-high bereikt. Deze staat momenteel op €0,53. Op dit moment staat de koers op €0,061. In de afgelopen 5 jaar is de koers gestegen met 334,82%. Op dit moment staan we op een belangrijk punt, zakt de munt nog verder, of hersteld de munt weer? Niemand die het weet. Niemand kan namelijk in de toekomst kijken.