Ledger kan worden gebruikt om al jouw cryptovaluta 100% veilig (lokaal) op te slaan, zoals een kluis bij de bank, waarbij jouw privésleutels worden vergrendeld, waartoe alleen jij toegang tot hebt. Dat betekent in de praktijk dat jij volledig eigenaar wordt van al jouw activa. Maar naast het veilig opslaan van jouw crypto is er meer wat een Ledger voegt kan doen voor jou.

Je kunt ook veilig crypto kopen, verkopen, ruilen en verdienen via verschillende providers, rechtstreeks via de Ledger Live-app. Enkele voorbeelden zijn Wyre, Paraswap, Coinify, Changelly en meer. Je kunt exact bepalen waar jouw crypto heen gaat en wat ermee wordt gedaan.

Ledger biedt ook toegang, zodat je jouw NFT- of DeFI-portfolio kunt beheren via andere externe providers, vanuit de Ledger applicatie.

Verschillende hardware wallets van Ledger

Momenteel zijn er 2 hardware wallets beschikbaar via Ledger, en beide bevatten dezelfde beveiligingsstandaarden. Je kunt onze directe vergelijking van de Nano S versus X bekijken, of hieronder meer lezen de verschillende ledgers.

Ledger Nano S - Crypto ledger kopen

Nano S – 59,00 €

De Ledger Nano S is een van de beste manieren om al jouw crypto vast te houden en op te slaan. Je kunt in totaal 3 tot  maximaal 20 applicaties installeren en je krijgt toegang tot de desktop variant van Ledger. De Nano S is er ook in meerdere kleuren (zwart, groen, blauw, oranje roze). Direct verkrijgbaar vanuit de ledger shop voor 59,00 € en heeft inmiddels bijna 8K aan positieve reviews.

Ledger-Nano-X

Ledger Nano X – 149,00 €

De Ledger Nano X is voor de echte crypto fanaten die veel op te slaan hebben. Je kan maximaal 100 apps installeren en het ondersteunt Bluetooth-toegang onderweg. Synchroniseer direct met jouw  mobiele apparaat of smartphone met behulp van de Ledger-app om je portfolio, handel en meer effectief te controleren.

Als je meer dan één apparaat wilt, kunt u Ledger-hardwareportefeuilles ook bestellen in een bundel van drie of meer – Ledger’s Family Pack S bevat drie Nano S-portefeuilles.

Ledger betrouwbare mobiele app

Een ander belangrijk aspect van het gebruik van Ledger’s hardware wallet is de toegang tot de speciale mobiele of desktop-app. Vanuit de app kun je jouw saldo controleren, jouw gehele portfolio bekijken, eenvoudig crypto verzenden of ontvangen, crypto kopen, crypto verkopen voor fiat, omwisselen voor een andere valuta en nog veel meer! De app is ook online toegankelijk via een webbrowser, dus je kan op ieder gewenst moment controleren vanaf een laptop of desktop als dit gewenst is.

Ledger Live is een groot deel van de ervaring. Je  kunt jouw crypto’s, wallets en portfolio eenvoudig vanaf één plek beheren. Het is zeer gebruiksvriendelijk, het is 100% veilig, maar vooral ook erg handig – geen gedoe meer met bijvoorbeeld verschillende applicaties.. De ledger app, gecombineerd met een ledger hardware wallet, is een super veilige en betrouwbare toegangspoort om jouw cryptoportfolio te kopen en te laten groeien!