Polkadot is opgericht door Gavin Woord. Hij wou met deze cryptocurrency een betere en geavanceerde versie maken van Ethereum. Met Polkadot kunnen programmeurs een unieke cryptomunten bouwen en deze helemaal naar eigen wens ontwikkelen. Deze cryptocurrency heeft veel potentie. De oprichter van het bedrijf ziet de potentie ook. Door verschillende analisten wordt Polkadot de Etheruem-killer genoemd.

Het doel van dit bedrijf is het toegankelijk maken van blockchain, zodat iedereen het kan gebruiken.

Wat zijn de voordelen van Polkadot?

Achter Polkadot zit een goed plan. De CEO is enorm enthousiast net zoals ervaren investeerders. Met Polkadot kunnen updates en nieuwe software toegevoegd worden, zonder dat de cryptomunt afgeschermd moet worden. Is er een bug? Ook dan hoeft de token niet afgeschermd worden. Hier zorgt het protocol voor.

Deze cryptomunt staat momenteel in de 20 grootste munten. Het heeft ook een tijdje in de 10 meest verhandelde munten gestaan. Op dit moment staat de koers op €6,57. De all-time-high staat op €54,56. Op dit moment staat de koers zo’n 90 procent lager. De totale market cap staat op €7,249,344,161. In de afgelopen 24 uur is ervoor €306,880,047 verhandeld.

Wat zijn de nadelen van Polkadot?

Aan Polkadot zitten momenteel nog verschillende nadelen. Zo is de koers erg onstabiel. Op dit moment is het niet mogelijk om eigen blockchains met andere blockchains te communiceren. Dit is ook gelijk het grootste nadeel. Over het algemeen zijn mensen heel enthousiast over Polkadot. Het is in ieder geval een product wat wat teo kan voegen. Op dit moment zijn er veel mensen die investeren in deze munt. Deze mensen hebben er veel vertrouwen in.

Hoe ziet de toekomst van Polkadot eruit?

De verwachting zien er erg goed uit. Verschillende analisten verwachten dat Polkadot eind 2023 op €90,02. Dat zal een stijging zijn van méér dan 1.500 procent. Als dit werkelijkheid wordt, kan het een goede investering zijn. Uiteindelijk zijn deze prijzen bepaalt door analyses en ervaringen van ervaren investeerders. Er is dus geen zekerheid dat deze cryptomunt tot dit bedrag gaat stijgen. Wil je investeren in Polkadot? Doe dan je eigen onderzoek. Dit artikel is geen financieel advies, je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen financiële keuzes.

Investeer alleen met geld dat je kunt missen. Investeer je met geld dat je niet kunt missen? Dan kun je snel in de problemen komen. De toekomst van Polkadot ziet er hoopvol uit, alleen kan niemand in de toekomst kijken. De tijd zal uitwijzen of Polkadot de potentie benut. Hiervoor is ook een beetje geluk nodig.

Wat is de waarde van Polkadot?

De koers staat op dit moment op €6,57. De totale market cap is €7,249,344,161. Hiermee behoort het tot de 20 grootste cryptomunten qua market cap. Hierdoor krijgt de munt meer naamsbekendheid. Dit komt mede doordat de munt nu meer gezien wordt.

Polkadot kopen

Omdat Polkadot een redelijk populaire cryptomunt is, kun je deze kopen op verschillende exchanges. Voorbeelden zijn:

  • Bitvavo
  • Binance
  • Litebit

Wanneer je deze cryptomunt koopt bij één van deze twee partijen, ben je verzekerd van lage handelskosten. Binance rekent namelijk 0.10% handelskosten en Bitvavo rekent 0.25% handelskosten. De kosten bij deze crypto exchanges zijn lager dan bij hun concurrenten.