De meeste mensen investeren in crypto om er financieel op vooruit te gaat. Niemand investeert natuurlijk om armer te worden. Uiteindelijk wil iedereen een graantje meepikken. Door cryptocurrencies te kopen, zijn veel mensen rijk geworden. Echter, zijn er veel meer mensen die geld verloren hebben.

De mensen die het meeste geld verdiend hebben met crypto, waren er heel vroeg bij. Als je in 2014 of 2015 Bitcoin bezat, en je hebt het niet verkocht, ben je nu zo goed als zeker miljonair. De prijzen van cryptomunten zijn de laatste jaren enorm gestegen. 2020 en 2021 waren topjaren voor crypto. Veel populaire cryptomunten bereikten een nieuwe all-time-high. Hoe goed het ging in 2020 en 2021, hoe slecht het gaat in 2022. Bijna alle cryptomunten zijn gedaald in waarde. Toch, zijn er nog een aantal munten gestegen.

Zogenaamde ‘stabel coins’ doen het de afgelopen tijd erg goed. Deze coins zijn meestal gebaseerd op de koers van de dollar. Omdat de dollar het de laatste tijd goed gedaan heeft, zijn deze cryptocurrencies het laatste jaar gestegen. Zo steeg Tether met méér dan 15%.

Mensen investeren in crypto om er financieel op vooruit te gaan. Toch, heb je verschillende soorten investeerders. Daar vertel ik je in dit artikel meer over.

Potentie zien in een cryptomunt

Mensen die veel potentie zien in een bepaalde cryptomunt, zijn er vaak vroeg bij. Deze mensen doen meestal goed onderzoek en lezen zich vooraf in. Ze willen precies weten wat een bepaalde cryptomunt doen. Deze mensen ontdekken al snel munten met veel potentie. De mensen dit zien, zijn meestal al vroeg begonnen met crypto. Bijvoorbeeld in 2014, 2015 of 2016. Toen waren cryptocurrencies nog minder bekend, bijna niemand wist nog wat het betekende. Hoe anders is dat nu, 7% van alle Nederlanders bezit momenteel crypto. Dat was toen wel anders.

Mensen die potentie zien, nemen vaak veel risico. Met zo’n investering kun je veel geld verdienen, maar ook veel geld verliezen. Zorg ervoor dat je bewust bent van de risico’s. De meeste mensen verliezen nog steeds met crypto.

Crypto kopen om rendement te behalen

Sommige mensen willen over de lange termijn rendement behalen door een maandelijks bedrag te investeren in cryptocurrencies. Deze mensen investeren meestal in bekende cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum. Ook stabel coins zijn populair bij deze mensen. Als je over de lange termijn rendement wil halen, maken de meeste mensen vooraf een plan. Hier kunnen ze aan vasthouden wanneer het slecht gaat met de crypto markt.

Als je alle cryptomunten in het rood staat, ontstaat er veel verkoopdruk. Als jij jouw crypto gaat verkopen, maak je waarschijnlijk verlies. Dat is natuurlijk niet wat je wil. Door vooraf een goed plan te maken, kun je meer rendement behalen. Emotie is namelijk de grootste rendement killer.

Crypto kopen inflatie tegen te gaan

Sommige mensen hoeven niet rijk worden met crypto, maar investeren alleen in crypto om inflatie tegen te gaan. De meeste producten en diensten worden elkaar jaar duurder. Hierdoor kun je voor hetzelfde geld steeds minder kopen. Dit wordt ook wel ‘inflatie’ genoemd. De mensen die investeren om inflatie tegen te gaan, nemen meestal weinig risico. Zo kun je op de lange termijn rendement behalen.

Crypto kopen om rijk te worden

Er zijn natuurlijk ook mensen die investeren om rijk te worden. Dit zijn de meeste mensen. Vooral veel jongeren denken dat ze binnenlopen met crypto. De personen die dit doen, nemen vaak veel risico. Deze jongeren kunnen veel geld verdienen, maar kunnen uiteraard ook veel verliezen. Als je veel risico neemt, kun je veel winnen of verliezen. Hoe meer risico je neemt, hoe meer je kunt verliezen. Maar gaat het goed? Dan kun je in één keer veel geld verdienen.

Conclusie: waarom investeren mensen in crypto?

Mensen investeren om verschillende redenen in crypto. De ene wil er rijk mee worden, de ander wil inflatie tegen gaan. Wanneer je veel risico neemt, kun je het meest winnen, maar ook het meest verliezen. Uiteindelijk ben jezelf verantwoordelijk voor je financiële beslissingen.  In Nederland kun je investeren via verschillende crypto exchanges. Vergelijk vooraf de verschillende crypto exchanges. Niet iedereen rekent dezelfde handels- en transactiekosten. Wil je een crypto exchanges met lage kosten? Dan kun je kiezen voor Bitvavo.nl. Je betaalt hier maar 0.25% handelskosten. Bij de meeste andere partijen is dit minimaal 1%.