Polygon is een cryptocurrency die het mogelijk maakt om aan verschillende blockchains en verbindingen onderling te bouwen.

Polygon is gebouwd voor Ethereum. Hetgeen wat Polygon doet, is erg belangrijk voor Ethereum. Het zorgt er namelijk voor dat de kosten laag blijven, de gebruikservaring goed is en transacties sneller afgerond kunnen worden.

Uiteindelijk wil Polygon ervoor zorgen dat verschillende blockchains makkelijk informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Om dit te realiseren is er een flexibele structuur nodig. Je hebt namelijk te maken met verschillende blockchains. Polygon SDK is het belangrijkste onderdeel van deze cryptomunt. Polygon SDK is geschikt voor meerdere toepassingen en ondersteunt dit ook.

Zo is het met deze software mogelijk om informatie uit te wisselen tussen verschillende tussen verschillende blockchains. Polygon zelf draait op de blockchain van Ethereum. Op dit moment behoort Polygon tot de 20 grootste cryptocurrencies qua market cap.

Wat zijn de voordelen van Polygon?

Polygon maakt gebruik van de Ethereum-blockchain. Dit is een groot voordeel, omdat deze blockchain erg betrouwbaar is. Het uitwisselen van informatie tussen twee blockchains kan een innovatie worden op de crypto markt. Of Polygon gaat slagen, zal vooral liggen aan de naamsbekendheid en de snelheid van de uitwisselingen tussen verschillende blockchains. Het is in ieder geval geen gebakken lucht, er is zeker over nagedacht en het heeft een kans van slagen.

Polygon was een revolutie op de markt. In het begin van 2022 werden er veel artikelen over geschreven. Polygon maakt de Ethereum-blockchain beter, betaalbaar en zorgt ervoor dat het makkelijker op te schalen is.

Wat zijn de nadelen van Polygon?

Er zitten verschillende nadelen aan Polygon. Nadelen kunnen soms ook voordelen zijn. Polygon heeft geen eigen blockchain, het is volledig gebouwd op de Ethereum-blockchain. Om deze reden zijn aanpassingen lastig en is Polygon compleet afhankelijk van de blockchain van een externe partij. Op dit moment is Polygon nog niet geschikt voor dagelijks gebruikt. Als je een transactie wilt maken met Polygon, moet dit binnen het Polygon-netwerk gebeuren. Hierdoor kan Polygon maar transactie en informatie uitwisselen met enkele blockchains.

Dit maakt Polygon beperkt.

Wat is de waarde van Polygon?

Polygon behoort inmiddels tot 20 waardevolste cryptocurrencies. Dit komt door de market cap van €5,793,779,851. Voor één Polygon betaal je op dit moment €0,72. De all-time-high werd vorige jaar december bereikt. De koers stond toen op €2,90. Polygon is sindsdien dus met bijna 70% gezakt.

Sinds november zijn de meeste populaire cryptomunten gedaald in waarde. Bitcoin en Ethereum zijn hier goede voorbeelden van. Vooral Ethereum is hard gedaald. Op dit moment staat de munt 80% dan de all-time-high. Meme coin ‘Shiba Inu’ werd nog harder gestraft. De koers staat zo’n 90 keer lager. Tether heeft het de afgelopen tijd erg goed gedaan. Dit is een zogenaamde ‘stabel coin’

Is Polygon veilig?

Polygon is erg veilig, het maakt niet voor niks gebruik van de Ethereum-blockchain. Tot nu toe zijn er geen problemen met de beveiliging geweest. Polygon is in het leven geroepen om de problemen van Ethereum op te lossen. De Ethereum-blockchain kan ongeveer 15 transactie per seconde verwerken, dit is veel te weinig op piekmoment. Om deze worden de transactiekosten veel hoger.

Polygon helpt mee om de transactie sneller en goedkoper te laten verlopen. Dit is ook een voordeel voor Ethereum. Polygon lost de nadelen van Ethereum op.

Wat gaat Polygon doen in de toekomst?

Analisten verwachten dat deze cryptocurrency in 20222 zal stijgen naar €1,62. Dit punt verwachten ze in december 2022 te gaan bereiken. Of dit echt gaat gebeuren? Niemand die het weet. Het is namelijk niet mogelijk om in de toekomst te kijken. Analisten maken een schatting door onderzoek te doen en op eigen kennis. Wil jezelf ook investeren in Polygon? Doe dan je eigen onderzoek. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen financiële keuzes. Dit is geen financieel advies, het is puur informerend. Als de prijsstijging uitkomt, gaat Polygon in 2022 met 538% omhoog.

Dit is natuurlijk een gigantisch rendement. De afgelopen jaren zijn er verschillende cryptomunten die dit rendement gehaald hebben. Meme-coins zoals Shiba Inu en Dogecoin zijn hier goede voorbeelden van.

Waar kun je Polygon kopen?

Polygon hoort bij de 20 grootste cryptocurrencies van dit moment en is daarom op bijna elke exchanges te koop. Wil je Polygon kopen met lage handels- en transactiekosten? Dan kun je dit doen bij Bitvavo en Binance. Bij Bitvavo betaal je geen transactiekosten en 0.25% handelskosten. Deze tarieven zijn erg laag.

Bij Binance betaal je lage transactiekosten en nog lagere handelskosten. Je betaalt namelijk maximaal 0.10% handelskosten.