De Binance Coin ook wel bekend als ‘BNB is een cryptocurrency van de crypto exchange ‘Binance’. Door deze cryptocurrency is het mogelijk om cryptogeld uit te wisselen. Dat is alles zonder tussenkomst van banken. De software is ontwikkeld op de Ethereum-blockchian met hulp van de ERC 20 token standaard. In totaal geeft Binance maximaal 200 miljoen tokens uit.

Het doel van de coin is om makkelijk crypto uit te wisselen en dit betaalbaar te maken. Deze cryptomunt werd in juli 2017 gelanceerd.  Er werden 80 miljoen tokens verkocht aan medewerkers, 100 miljoen aan individuele investeerders en 20 miljoen aan zogenaamde ‘angel investeerders’.

Het geld dat hiermee verdiend werd, werd vooral gebruikt voor de marketing en om de software te ontwikkelen.  Nadat deze cryptocurrency op de markt kwam, zijn er verschillende upgrades aan de munt gedaan. Deze vond de CEO van Binance ‘cruciaal’.

Hoe werkt de Binance Coin?

Deze cryptomunt maakt gebruik van de Ethereum-blockchain. Daarnaast gebruikt het ERC 20 tokens om de waarde op te slaan. Het is niet mogelijk om de Binance coin te minen, omdat dit vooraf al gebeurd.

Koop je de Binance Coin die in omloop zijn? Dan krijg je korting. Dit begon het eerste jaar met 50%. Momenteel wordt dit percentage elk jaar gehalveerd. Na het 5 jaar, krijg je helemaal geen korting meer. Deze korting geldt trouwens op de handelskosten.

Veel analisten denken dat dit gevolgen heeft voor de waarde. Dit dachten ze bij Binance ook. Vandaar dat het bedrijf Binance tokens terugkocht en vernietigde, om het aanbod te verminderen. Uiteindelijk was het plan om de helft alle munten die in omloop waren, te vernietigen. Dit moest voor een enorme koersstijging zorgen.

Wat zijn de voordelen van de Binance Coin?

De Binance coin is niet voor niks op de markt gekomen. Mensen die investeren in deze cryptomunt, zien er verschillende voordelen in. Wil je alle voordelen weten? Lees dan snel verder.

Snel

Als je dit netwerk gebruikt om cryptovaluta te verhandelen, kan dit enorm snel. Het platform kan elke seconde tot wel 1,4 miljoen transactie verwerken. Dit is toch wel uniek te noemen. Het is niet alleen heel snel, maar ook nog is overzichtelijk. Je kunt namelijk altijd jouw transactie terugvinden.

Binance werkt er nog steeds dagelijks aan om deze cryptomunt nog beter te maken. Niet alleen goedkoper, maar ook sneller.

Veilig 

Uiteindelijk is het een erg veilig en betrouwbaar. Binance zelf heeft al miljoenen gebruikers. Deze cryptocurrency maakt het mogelijk om snel en goedkoop cryptovaluta uit te wisselen. Om deze cryptocurrency veilig te houden, heeft de munt verschillende beveiligingsfuncties.

Dit moet het voor hackers onmogelijk maken om crypto te stelen. Wanneer er crypto wordt uitgewisseld op het netwerk, wordt er gebruik gemaakt van Secure Assets Fund for Users, multi-cluster en multi-tier systeem kader.  Aan de beveiliging wordt nog dagelijks gewerkt. Hackers worden steeds slimmer, maar de beveiliging wordt ook steeds geavanceerde.

Handel in verschillende cryptomunten

Via het netwerk van deze cryptomunt, kun je meer dan 150 verschillende crypto valuta’s kopen, verkopen en bewaren. Dit maakt het mogelijk om in deze cryptovaluta snel, veilig en betaalbaar te handelen. Doordat Binance de grootste crypto exchange is, is het platform erg betrouwbaar. In totaal heeft Binance méér dan 100 miljoen gebruikers.

Handelskorting

Als je cryptovaluta koopt ter waarde van 10.000 dollar of meer, krijg je handelskorting. De lage transactiekosten worden dan nog lager. Normaal gesproken zal er 10 dollar in rekening gebracht worden. Doe jij dit via het Binance Coin netwerk? Dan krijg je 50% handelskorting! Je betaalt dan maar 5 dollar.

Wat zijn de nadelen van de Binance Coin?

Op dit moment is de handelskorting het ‘wapen’ van deze cryptovaluta. Omdat de handelskorting de komende jaren afgebouwd worden, hebben investeerders er weinig vertrouwen in. Omdat de handelskorting steeds minder wordt, gaan (waarschijnlijk) minder mensen de cryptomunt kopen. Hierdoor kan de prijs flink dalen of de prijs stabiliseren. Veel handelaren vinden het risico te groot.  Er is namelijk een kans dat deze munt in de toekomst flink gaat dalen.

Wat doet de koers van de Binance Coin?

De Binance Coin heeft het in 2020 en 2021 erg goed gedaan. 2022 is echter een rampjaar voor deze cryptomunt. Toen de munt op de markt kwam, stond 4,61 dollar.

Het kwam op de markt op 15 december 2017. Vandaag de dag, 15 juli 2022, staat de koers op 236,83 dollar. Het is een stijging van méér dan 5.000 procent. Ondanks dat de cryptomunt meer een enorm hoog rendement heeft, heeft de koers een stuk hoger gestaan. De all-time-high is namelijk 675,75 dollar. Op dit moment staan we bijna 65% lager.