Door te investeren in crypto kun je op de lange of korte termijn geld verdienen. Iedereen die investeert in crypto, wilt er uiteindelijk geld mee verdienen. Vooral op de lange termijn valt er veel geld te verdienen met cryptocurrencies. Echter, is de markt nog erg onstabiel. Prijzen van cryptocurrencies stijgen en dalen nog altijd flink.

Er zit enorm weinig stabiliteit in. Hierdoor komen bij het investeren in cryptocurrencies, veel risico’s kijken. Je kunt altijd je inleg of een deel hiervan verliezen. Investeer alleen met geld dat je kunt missen, hierdoor kom je niet in de problemen. Wil je investeren in crypto? Doe dan vooraf onderzoek. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen financiële beslissingen.

Iedereen die geld wil verdienen met crypto, heeft een ander doel. De ene wil rijk worden met crypto, de ander wil rendement behalen en weer een ander wil inflatie tegengaan. Hoe meer je kunt winnen, hoe je kunt verliezen. Mensen die snel rijk willen worden met crypto, nemen (vaak) grote risico’s.

Rendement halen

Uiteindelijk is het voor iedere investeerder belangrijk dat je rendement haalt over jouw belegging. Je wil ervoor zorgen dat deze zoveel mogelijk wat wordt. Dit verhoog jouw vermogen. De mensen die puur in cryptocurrencies investeren voor rendement op de lange termijn, doen dit meestal met eigen geld. Banken en investeerders lenen niet snel geld uit, omdat de crypto markt onstabiel is. Aandelen, zijn een stuk stabieler. Achter elk aandeel zit een serieus bedrijf, bij crypto hoeft er alleen maar een idee achter te zitten. Er zijn genoeg munten waarmee mensen zijn opgelicht.

Rijk worden

Veel jongeren willen vooral snel geld verdienen met crypto. Deze personen neem veel risico in hoop snel rijk te worden. Dit loopt meestal verkeerd af. De meeste die het meest kunnen winnen, kunnen ook het meeste verliezen. Zij nemen enorme risico’s. Ondanks er veel mensen rijk zijn geworden door crypto, zijn er veel meer mensen geld verloren. De mensen die de grootste winsten behaalde, waren er vroeg bij.

Zo zijn er verschillende mensen miljonair geworden door Bitcoin en Ethereum.

Wat zijn de nadelen van investeren in crypto?

Aan het investeren in crypto zitten veel nadelen. Zo zijn de risico’s die je neemt, extreem hoog. De markt is totaal onstabiel en vooral afhankelijk van de twee grootste cryptocurrencies. Als Bitcoin en Ethereum het goed doen, gaan (meestal) alle cryptocurrencies omhoog. Gaat het slecht? Dan gaan alle cryptomunten omlaag. De markt heeft nog tijd nodig om volwassen te worden. Ook zijn er veel cryptomunten op de markt waar je eigenlijk weinig mee kan. Voorbeelden hiervan zijn meme-coins zoals Shiba Inu en Dogecoin. Ondanks dat deze munten als ‘meme-coins’ bedoeld zijn, hebben ze beide een market cap van miljarden euro’s. Deze munten die als grap bedoeld zijn, zijn nu meer waard als enkele Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. Als je er zo over nadenkt, is het toch een rare markt.

De koers van veel cryptomunten is vooral afhankelijk van de naamsbekendheid en beroemde mensen. Of je er echt wat achter zit, maakt voor sommige mensen niet zoveel uit. Zij zijn bereid om het risico te nemen. Door bijvoorbeeld meme-coins te kopen, neem je een enorm risico. Je kunt hierdoor veel geld verdienen, maar ook verliezen. Met dit soort investeringen verliezen de meeste mensen geld.

Geld verliezen

Er zijn enkele mensen heel rijk geworden door te investeren in cryptocurrencies, maar er zijn veel meer mensen geld verloren. Zeker, de afgelopen 6 maanden toen bijna alle cryptomunten daalde in waarde. Ben je bijvoorbeeld in 2021 begon met investeren en heb je niet verkocht? Dan sta je nu vrijwel zeker in de min. Populaire cryptomunten als Bitcoin, Ethereum, Shiba Inu, Dogecoin, Solana en Polygon zijn een groot deel van hun waarde verloren. De meeste wel méér dan 50% ten opzichte van het begin van het jaar.

Zogenaamde ‘stabel coins’ hebben het de afgelopen maanden goed gedaan. Een goed voorbeeld hiervan is Tether. Tether is een stabel coin dat gebaseerd is op de waarde van de dollar. Omdat de dollar het de afgelopen tijd erg goed doet, is de koers van Tether hard gestegen.

Tether stond in het begin van dit jaar op 0,88 euro. Op dit moment staat de cryptocurrency op 0,99 euro. Een mooiste stijging dus van méér dan 10 procent is de eerste 7 maanden van dit jaar. Tether was één van de weinige populaire cryptomunt die steeg in waarde.

Onstabiele markt

Op dit moment schommelt de markt nog maandelijks. In de ene maand stijgt de koers hard, in de andere maand dalen alle koersen. Crypto is op dit moment nog totaal onstabiel. Dit maakt het voor grote investeerders lastig om in te stappen. Ze nemen dan erg veel risico.