In de afgelopen jaren zijn er tal van crypto brokers en exchanges op de markt gekomen. Logisch! De markt is groeiende en steeds meer mensen investeren in crypto. Crypto exchanges bieden allemaal hetzelfde producten aan. Je kunt er namelijk crypto kopen, verkopen en bewaren. Waar moet je opletten wanneer je een kiest voor een bepaalde broker? Wat zijn de voor- en nadelen van grote brokers en exchanges. Wil je antwoordt op deze vragen? Lees dan dit artikel.

Crypto kopen op Bitvavo

bitvavo-logoBitvavo is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse markt. Het platform werd gelanceerd in 2018. Sindsdien heeft deze crypto broker méér dan 1.000.000 actieve investeerders. Het platform is in korte tijd uitgegroeid tot het meest gebruikte crypto-platform van Nederland.

Op Bitvavo kun je méér dan 175 verschillende cryptomunten kopen. Maandelijks wordt er op dit platform voor 10 miljard euro verhandeld. Over het algemeen zijn investeerders zeer te spreken over dit platform. Vooral de Nederlandse klantenservice is een groot voordeel. Op het platform kun je alle ‘bekende’ munten kopen. De handelskosten worden lager, naarmate het bedrag toeneemt.

Handelingskosten Bitvavo bij bedragen tussen de € 0+

 • Taker fee 0.25%
 • Maker fee 0.15%

Taker fees: zijn kosten voor market of stop-market order

Maker fees: zijn de kosten voor limit of stop-limit order.

Bij bedragen van € 100 000 +

 • Taker fee 0.20%
 • Maker fee 0.10%

Bij bedragen van € 250 000 +

 • Taker fee 0.16%
 • Maker fee 0.08%

Bij bedragen van € 500 000 +

 • Taker fee 0.12%
 • Maker fee 0.06%

Bij bedragen van € 1 000 000+

 • Taker fee 0.10%
 • Maker fee 0.05%

Bij bedragen van € 2 500 000 +

 • Taker fee 0.08%
 • Maker fee 0.04%

Over het algemeen zijn dit erg lage prijzen. Wil je beginnen met investeren in crypto? Dan kun je dit doen op Bitvavo. De tarieven zijn erg laag, je kunt veel verschillende cryptomunten kopen en de klantenservice is erg goed. Genoeg voordelen dus! Op dit platform kun je betalen met iDeal. Dat is niet bij alle platformen zo, belangrijk dus dat je hier vooraf goed over nadenkt.

Crypto kopen op Coinbase 

Coinbase-logoCoinbase was één van de eerste crypto brokers wereldwijd. Het platform is opgericht in juni 2012 in San Francisco. Op platform kun je crypto kopen, bewaren en verkopen. Alle medewerkers van het bedrijf werken thuis. Er is dus geen fysiek hoofdkantoor. Coinbase is opgericht door Fred Ehrsam en Brain Armstrong. Op dit moment is het bedrijf actief in 100+ landen. Sinds de oprichting hebben verschillende mensen in dit bedrijf geïnvesteerd. Dit vond plaats in de periode tussen 2012 en 2019.

Op dit moment is Coinbase een beursgenoteerd bedrijf met een waarde van $ 47 miljard. Brain Armstrong is op dit moment de CEO van het bedrijf. Dit crypto platform heeft bijna 100 miljoen gebruikers, het handelsformule is $309 miljard per maand en op dit moment werken er bijna 5.000 mensen.

Het bedrijf is de afgelopen jaren erg hard gegroeid, wij verwachten dat de komende jaren deze groei doorzet. Steeds meer mensen beginnen met investeren, dit bedrijf krijgt steeds meer gebruikers.

De kosten van Coinbase zijn redelijk hoog, zeker als je deze vergelijkt met Bitvavo. De stortings- en opnamekosten variëren tussen de 1.49% en 3.99%. Dit is compleet afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt. De creditcardkosten zijn het hoogst, dit is vrijwel altijd zo. Je hebt niet alleen stortings- opnamekosten, je hebt ook nog handelskosten. Bij Coinbase zijn dit vaste bedragen. De kosten zijn 0.50% of 1%. Wij kunnen wel concluderen dat Coinbase meer kosten rekent dan Bitvavo. Als je daadwerkelijk gaat investeren, heb je bij Bitvavo minder kosten.

Crypto kopen op BTC Direct

BTC DirectBTC Direct is een Nederlandse crypto broker opgericht in 2013. Sinds 2014 zijn ze actief in meerdere landen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: België, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Ierland. Bij dit bedrijf werken ongeveer 100 mensen. Het is de afgelopen jaren erg hard gegroeid. Dit kwam voornamelijk doordat er steeds meer gingen investeren in crypto. Om deze reden kreeg dit platform steeds meer gebruikers. Wil je tegoed op jouw account storten? Dan kan dit met iDeal, Creditcard, Banktransfer en Bancontact.

De transactiekosten zijn altijd 1%. Zowel bij aan- als verkoop. De transactiekosten zijn al in de prijs verwerkt. Vandaar dat de prijzen op dit platform iets hoger zijn. Bij de meeste andere brokers betaalt je dit apart.  Voor het storten worden er geen transactiekosten in rekening gebracht, tenzij je stort via Creditcard. De kosten zijn dan 1.5%.