Tegenwoordig komen er steeds meer cryptomunten op de markt. Hoewel veel cryptomunten weinig toevoegen, zijn er ook cryptocurrencies die wel wat toevoegen aan de wereld. Dit zijn bekende cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum. Deze twee munten zijn met afstand het bekendst.

Veel beginnende crypto investeerders, investeren geld in deze twee grootste cryptomunten. De market cap van deze twee munten is veruit het hoogste van alle cryptomunten. Er zijn bijna geen munten die hierbij in de buurt komen. De waarde van één cryptomunt hoeft hiervoor niet belangrijk te zijn. Wanneer je de marketcap wil berekenen, doe je de uitstaande munten keer de waarde.

Je weet dan precies wat de ‘market cap’ is van een cryptomunt. De totale waarde van een cryptomunt verandert elk moment. De koers is zelden precies hetzelfde.

Bitcoin

btc-prijsBitcoin is de waardevolste cryptomunt op dit moment. Op dit moment kost één Bitcoin 19.307 dollar. In de laatste 6 maanden is deze cryptomunt bijna 60% van zijn waarde verloren. De market cap op dit moment is op dit moment 353 miljard dollar. Op het hoogste punt was dit bedrag méér dan 700 miljard dollar.

Het is niet gek dat Bitcoin de waardevolste cryptomunt is. Het is namelijk de eerste cryptomunt die ooit is gelanceerd. Bitcoin werd al gelanceerd in 2009. Bitcoin was de eerste munt waar de banken en overheden geen invloed op hadden. Dit maakt Bitcoin uniek. De blockchain software werd al eerder bedacht.

Dit was al in 1988. Toen zijn er mensen bezig geweest met het concept ‘blockchain’.  Het concept werd bedacht door Wei Dai. Om precies te zijn, zijn er 21 miljoen Bitcoins. Dit kunnen er nooit meer worden. De schaarste zorgt voor veel vraag. Niet alleen bij particuliere beleggers, maar ook bij grote- en beursgenoteerde bedrijven.

Ethereum

ethereum-prijsDe market cap van Ethereum is op dit moment 129.56 miljard dollar. Hiermee is Ethereum de één na grootste cryptomunt. De koers heeft stukken hoger gestaan. Op dit moment betaal je voor één Ethereum 1063 dollar. Dit bedrag was op het hoogtepunt wel anders. Toen, kostte één Ethereum ruim 4600 dollar. In de laatste 6 maanden is deze cryptomunt met meer dan 70% gedaald. Hoe dit kan? De daling heeft verschillende oorzaken.

Zo steeg de rente harder dan verwacht, was de inflatie hoger dan verwacht en waren er probleem bij verschillende crypto exchanges. Crypto exchanges konden de veiligheid niet meer garanderen. Hierdoor daalde de koersen van bijna alle cryptocurrency. Er zijn maar heel weinig munten die in de afgelopen 6 maanden meer waard zijn geworden.

Tether

tether-prijsTether wordt ook wel een ‘stable coin’ genoemd. De waarde van deze cryptomunt is ongeveer gelijk aan de Amerikaanse Dollar.  Deze cryptomunt werd gelanceerd in 2014. Tether maakt gebruik van verschillende netwerken. Zo maakt deze cryptomunt gebruik van het Bitcoin- en Ethereum-netwerk.

Deze munt wordt uitgegeven door Tether Limited. Dit bedrijf wordt door verschillende bedrijven gecontroleerd. Mensen die deze cryptomunt kopen, doen dit meestal, omdat de munt redelijk ‘stabiel’ is. Eén token is namelijk gelijk aan één dollar. De market cap is op dit moment 65 miljard dollar. Tether is één van de weinige munten die die afgelopen maanden gestegen is. Zo stond de munt drie maanden geleden op 0.91 dollar, terwijl het op dit moment op 0.96 dollar staat.

Hierdoor is de market cap gestegen.

Binance Coin

binance-coin-prijsDe Binance Coin is een munt van crypto broker, Binance. Om transacties te verwerken maakt deze coin gebruikt van de Ethereum blockchain. Deze blockchain is ontwikkeld met behulp van ERC20. Er kunnen maximaal 200 miljoen munten uitgegeven worden.

Binance is één van de grootste crypto brokers van dit moment. Het bedrijf is opgericht in 2017. Qua handelsvolume is de crypto broker de grootste van de wereld. Het bedrijf is opgericht door Changpeng Zhao. De market cap van deze cryptomunt is op dit moment 33 miljard dollar. De market cap is een stuk hoger geweest. Op dit moment betaal je voor één Binance Coin 216.42 dollar.  Op het hoogtepunt was dit 649 dollar. De koers is dus met ruim 60% gezakt.

USD Coin

usd-coin-prijsDe USD Coin is één van de weinige munt die de afgelopen tijd gestegen is. Ondanks bijna alle munten het slecht deden, bleef deze munt maar stijgen. Ten opzichte van afgelopen jaar is de munt met ruim 15% gestegen.

Eén USD Coin kost op dit moment 1 dollar. De totale market cap is op dit moment 55 miljard dollar. Hiermee is de market cap van deze coin hoger dan de Binance Coin.