Dogecoin is ontwikkeld door Jackson Palmer en Billy Markus. Het idee was als grap bedoeld. Ze wouden een betalingssysteem creëren om de crypto markt belachelijk te maken. De twee oprichters vonden dat er te veel ‘onzin’ munten op de markt waren. Dus ze maakten er zelf nog een bij. Dogecoin staat bekend om de ‘Doge’ die in de denkbeeldig op deze munt staat.

Dogecoin begint de afgelopen tijd steeds serieuzer te worden. Dogecoin begint een beetje op Bitcoin te lijken. Althans, dit was het doel. De afbeelding van deze munt, zijn gekozen voor de ‘grap’. Uiteindelijk zijn ze hierdoor viraal gegaan. Er zijn veel bekende mensen die nieuws deelden over Dogecoin. Op het Dogecoin netwerk is het mogelijk om kleine betaling te accepteren. In dit geval lijkt het op Bitcoin.

De mensen die Dogecoin in hun wallet hebben, kunnen deze verzenden naar andere mensen. Dit alles kan zonder tussenkomsten van banken.

Wat zijn de voordelen van Dogecoin?

Het logo ziet er erg leuk uit, dat is één van de redenen dat de cryptomunt zo populair is geworden. De toepasselijkheid is nog ver weg. Het ziet er naar uit dat de cryptomunt nooit in het dagelijks leven gebruikt gaat worden. De koers kan in één keer meer waard worden. Dit gebeurt wanneer bekende mensen er informatie over delen. De koers van Dogecoin heeft verschillende keren een nieuwe all-time-high bereikt door Elon Musk.

Toen hij voor het eerst Twitterde over deze munt, steeg de munt direct naar een nieuwe all-time-high. Daarna gaf hij dat hij ook Dogecoin bezit, toen werd er weer een nieuwe all-time-high bereikt. De mensen die er vroeg bij waren, hebben heel veel geld verdient. Zeker, als ze op het goede moment verkocht hebben.

Wat zijn de nadelen van Dogecoin?

Er zitten vooral nadelen aan deze cryptomunt. Zo gaat de munt zeer waarschijnlijk nooit gebruikt worden in het dagelijks leven. Sommige mensen denken dat de munt daarom ‘waardeloos’ is. Of we Dogecoin écht nooit gaan gebruiken? Niemand die het weet. Je kunt natuurlijk niet in de toekomst kijken. Omdat deze cryptomunt bedoeld was als grap, is de gedachtegang erachter niet goed. Het product is gewoon te zwak, er zijn cryptomunten die een beter product bieden en al veel populairder zijn.

Wil je Dogecoin minen? Dan is dit mogelijk! Hiervoor heb je wel hele dure apparatuur nodig.

Wat is de waarde van Dogecoin?

Op dit moment betaal je voor 1 Dogecoin 0,062 euro. De koers is de afgelopen 6 maanden met meer dan 60% gedaald. Op 16 januari 2022 stond de koers nog op 0,16 euro. Ook op 16 juli 2021 stond de koers op 0,15 euro. Dat is een daling van 57,50%. De afgelopen maand is de koers gestegen met 18,51%.

Na een slecht half jaar, lijkt het nu weer beter te gaan. Analisten verwachten dat deze groei doorzet. In de afgelopen 5 jaar is de koers gestegen met 337,99%. Dit stijging is gebaseerd op de waarde van nu. Tijdens de all-time-high was dit percentage veel malen hoger. De market cap van Dogecoin is momenteel €8,231,836,176.36. Hiermee is het meer waard dan verschillende beursgenoteerde bedrijven. Terwijl de munt als grap begonnen is, is het nu serieus geld waard. De oprichters van deze Dogecoin zouden dit nooit verwacht hebben. Uiteindelijk kwam de grote koersstijging en de meeste naamsbekendheid, door Tesla-baas Elon Musk.

Toen hij Twitterde over deze cryptomunt, steeg het naar recordhoogte. Zeker, toen hij aangaf zelf ook Dogecoin te bezitten. De prijs steeg binnen 6 maanden naar een nieuwe all-time-high. De koers stond ongeveer op 0,57 euro. Dit terwijl de koers in het begin van 2021 nog op 00,05483 euro stond. Op dit moment behoort Dogecoin tot de tien grootste cryptovaluta qua market cap.

Heeft Dogecoin een toekomst?

Veel analisten verwachten dat Dogecoin eigenlijk ‘geen’ toekomst heeft. Het is namelijk bedoeld als grap en vooral gestegen door de naamsbekendheid. De stijging kwam niet door de geniale software achter Dogecoin. Elon Musk heeft een belangrijke rol gespeeld voor Dogecoin. Als hij niet Twitterde over deze cryptovaluta, stond deze zeer waarschijnlijk niet in de top 10 grootste cryptomunten.

Door zijn tweet steeg Dogecoin naar een nieuwe all-time-high. Naar zijn berichten op Dogecoin, is het nooit meer op het oude niveau geweest. Op dit moment staan we ruim 10 keer zo hoog.

Waar kun je Dogecoin kopen?

Je kan in cryptovaluta kopen, waaronder Dogecoin via de meeste crypto exchanges. Dogecoin is bijvoorbeeld te koop bij Bitvavo en Binance. Dit zijn twee crypto exchanges hebben beide lage transactiekosten. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0,25% handelskosten. Bij Binance betaal je maximaal 0.10% handelskosten.