Vechain ook wel vindbaar als ‘VET’ is een cryptocurrency die gebruikt wordt bij transacties. Deze cryptomunt kwam in 2015 op de markt. Het was één van de eerste cryptomunten waar je ook echt wat mee kon. Aan VeChain zit namelijk een verdienmodel. Het is écht mogelijk om transacties te verwerken via Vechain. Het is dus geen ‘gebakken lucht’. Om de transactie in goede banen te leiden, wordt er gebruik maak van de VeChainThor-blockchain.

VET behoort al jaren tot de populairste cryptomunten. Dit komt mede doordat de technologie al gebruikt wordt in het bedrijfsleven. Ook werd de munt al in 2015 op de markt gezet. In 2020 en 2021 heeft VeChain het erg goed gedaan.

De nieuwe all-time-high werd in 2021 bereikt. Dit was om precies te zijn op 12 april 2021. De prijs stond toen op 0,254632 dollar. Op dit moment staat de koers op 0,022700. De koers is op dit moment 90% lager dan ten tijde van de all-time-high.

Hoe werkt VeChain?

Met VeChain is het mogelijk om betaling te accepteren. Deze software kan nog meer. De blockchain maakt gebruikt van drie verschillende technologieën. Hierdoor is het mogelijk om een product te scannen en te kunnen kijken of deze ‘echt’ is en of de kwaliteit goed is.

Het volgende wordt hiervoor gebruikt:

  • RFID Tags
  • NFC-chips
  • QR-codes

VeChain stond jaren in de 10 waardevolste cryptomunten. Helaas, is de koers de afgelopen 16 maanden enorm gedaald. Sinds de all-time-high is de koers met méér dan 90% gedaald. Begon je vorig jaar met investeren? Dan sta je momenteel in het ‘rood’. De koers staat namelijk op het laagste punt van 2022.

Bijna alle cryptomunten zijn de afgelopen 6 maanden gedaald. Alleen cryptomunten die gebaseerd zijn op de dollar, deden het erg goed. Bitcoin en Ethereum zijn ook enorm gedaald in waarde. Dan hebben wij het nog niet gehad over de Binance Coin.

Wat zijn de voordelen van Vechain?

Veel analisten denken dat VeChain de komende jaren gaat stijgen. De prijsverwachting ligt ver boven de prijs waarop de munt nu staat. Het is een betrouwbare cryptocurrency die écht wat toevoegt. Ook is de cryptocurrency al opgericht in 2015, het behoorde dus bij de eerste cryptocurrencies. In de toekomst kan dit netwerk bedrijven helpen om snel, goedkope betaling te accepteren.

Er zijn gewoon veel mensen die geloven in deze cryptomunt. Dit zijn vooral ervaren investeerders, de toekomst zit er dus goed uit. Let wel op! Niemand kan in de toekomst kijken. De meningen van analisten geven geen zekerheid. Doe dus altijd je eigen onderzoek. Uiteindelijk ben jezelf verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes.

Wat zijn de nadelen van VeChain?

Er zitten ook nadelen aan VeChain. Voordelen kunnen ook gezien worden als nadelen. VeChain is heel specifiek, vandaar dat het gefocust is op een bepaald segment. Hierdoor is het minder schaalbaar. VeChain is op dit moment nog onstabiel. De koers  daalt en stijgt hard, er zit geen patroon in.

VeChain maakt gebruik van verschillende Blockchains, dit kan op de lange termijn voor problemen zorgen.

Waar kun je VeChain kopen?

VeChain kun je bij bijna alle populaire crypto exchanges en brokers kopen. De transactie- en handelskosten verschillen wel per broker of exchanges. Het is handig om hier vooraf na te kijken. Niemand wil natuurlijk onnodige kosten betalen. Dit gaat ten koste van jouw eigen rendement. Maak je verlies? Dan kunnen de lagere transactiekosten het verlies verkleinen.

VeChain kun je kopen bij:

Wat doet de koers van Vechain?

De koers is sinds het bereiken van de all-time-high alleen nog maar gedaald. Op dit moment staat de munt 90% lager dan toen die tijd. Het is zeker niet de enige cryptomunt die de afgelopen maanden hard geraakt. Zo daalde Ethereum met méér dan 80%. Bitcoin daalde sinds het begin van het jaar met ongeveer 60%. Analisten verwachten nog steeds dat VeChain de komende jaren meer waard wordt. Uiteindelijk heeft VeChain wel een technologie dat de komende jaren meer gebruikt kan worden.

Als deze munt meer naamsbekendheid krijgt, gaan er vanzelf meer mensen investeren.

Is Vechain veilig? 

VeChain is erg betrouwbaar en veilig. Dit komt mede doordat het één van de eerste bekende cryptomunt was. Deze cryptovaluta komt uit 2015. De munt is dus al een aantal jaar op de markt. De munt is dus zeker veilig en betrouwbaar.  Wil je VeChain kopen? Dan kan dit bij Bitvavo. Dit is een Nederlandse crypto exchanges met lage transactie- en handelskosten.