Als je cryptocurrency verzendt of verwacht, is de transactie meestal binnen 10 a 20 minuten verwerkt. Als je bijvoorbeeld Bitcoin verzendt, dan word je transactie direct verzonden op het Bitcoin netwerk. Maar, de transactie moet dan worden gecontroleerd. Dat doen miners en computers (nodes). Ze verwerken je transactie en nemen deze op in een block. Dit block wordt gemiddeld eens per tien minuten toegevoegd aan de Bitcoin blockchain.

Crypto verzenden gaat vaak sneller dan geld

Als je geld stuurt naar een buitenlandse rekening, dan kan het vele dagen duren voordat de ontvanger zijn of haar geld ontvangt. Verzend je cryptovaluta, dan zal je transactie direct worden verzonden op het netwerk. Je transactie moet dan natuurlijk nog wel worden gecontroleerd. Miners en nodes controleren of de transactie legitiem is. Daarna wordt de transactie toegevoegd aan een block, waarna deze wordt toegevoegd aan de blockchain. Bij elkaar duurt het hooguit 20 minuten voordat de ontvanger zijn of haar cryptovaluta heeft ontvangen.

Crypto kan sneller worden verzonden

Sommige vormen van cryptocurrency, zoals Cardano en Shiba Inu Coin, zijn veel sneller met het verwerken van een transactie. Je verzendt Cardano, waarna het binnen minuten in de wallet van de ontvanger binnenkomt. Bitcoin is buitengewoon langzaam met het verwerken van transacties. Dit heeft te maken met de opzet van de Bitcoin blockchain en het feit dat Bitcoin zoveel gebruikers heeft. Maar, er zijn vele vormen van cryptocurrency die veel sneller worden verwerkt. Een ontvanger heeft dan binnen enkele minuten zijn of haar cryptovaluta in de wallet. Ook zijn de fees veel lager. Bitcoin rekent behoorlijk hoge bedragen voor het verwerken van een transactie. Velen denken hierom dat Bitcoin helemaal niet geschikt is als een gewoon betaalmiddel. Het is immers niet mogelijk om kleine transacties te doen. De fee’s die worden berekend bij het verzenden van een kleine hoeveelheid Bitcoin, is vaak hoger dan het bedrag dat men wil overmaken. Het is daarom raadzaam om iemand met een andere cryptocurrency te betalen, die minder transactiekosten berekent.