Veel jongeren investeren in crypto, omdat ze er snel rijk mee willen worden. Andere hebben gehoord dat je er veel geld mee kunt verdienen. De jongeren die investeren in crypto, hebben meestal erg weinig kennis. Ze vertrouwen blind op de adviezen van hun kennissen of van experts. Het investeren in cryptocurrencies is erg risicovol. Omdat de markt onstabiel is, kun je in korte tijd veel geld verliezen. Het investeren in crypto is meer iets voor ‘jongens’ dan voor ‘meisjes’.
Welke jongeren investeren in crypto?
Over het algemeen beginnen jongens eerder met werken, daardoor hebben ze eerder geld tot hun beschikking en kunnen ze eerder investeren in crypto. Meiden zijn wat dat betreft wat verstandiger, zij zijn zich bewust van de risico’s. Deze zijn ze meestal niet bereid te nemen. Vandaar crypto meer iets is voor jongens.
Er zijn ook veel jongeren onder de 18 de investeren in crypto, terwijl dit niet toegestaan is volgens de wet. Vaak gebruiken ze het identiteitsbewijs van een persoon boven de 18. Het verifiëren van iemands identiteit is verplicht, wanneer je wil investeren op de crypto markt. Bijna 15% van jongeren tussen de 16 en 35 investeert in crypto. 42% van de mensen tussen de 16 en 35 investeert in aandelen. Dit kan een eenmalige investering zijn, maar het kan ook een maandelijkse investering zijn.
Veel jongeren die in crypto investeren, hebben te weinig kennis. Ze snappen niet hoe een cryptomunt ‘technische’ in elkaar zit. Er zijn veel bekende mensen die ook investeren. Jongeren zien deze mensen als ‘voorbeelden’. Voor gaat als het gaat om bekende en rijke mensen zoals Elon Musk.
Kleine investeringen
Als Elon Musk twittert over een cryptomunt, gaan veel jongeren de cryptomunt kopen. Jongeren kunnen ook investeren om erbij te horen. De meeste jongeren investeren met kleine, eenmalige bedragen. Maar er zijn ook jongeren die maandelijks met een groot bedrag investeren.
Zo zijn er zelfs studenten die er maximaal voor lenen. Deze investeren dan in cryptocurrency in de hoop dat ze hun studieschuld in één keer kunnen aflossen. Er zijn te weinig studenten die zich bewust zijn van de risico’s. Als het goed gaat op de markt, denken deze studenten dat het alleen maar hoger kan worden.
Maar, geld lenen om te investeren is sowieso niet verstandig. Een ‘lening’ moet je altijd terugbetalen. Uiteindelijk betaal je meer terug dan je geleend hebt, omdat je ook de rentekosten moet betalen. De ministers is momenteel zelf bezig met een wetsvoorstel, om dit te verbieden.
Het is niet goed voor de algemene ontwikkeling van jongeren. De vuistregel geldt: alleen met geld investeren dat je daadwerkelijk kunt missen en zeker niet met een lening. Je bent namelijk nooit zeker van rendement. Vaak, worden de resultaten uit het verleden erbij gehaald, maar vergeet één ding niet, verleden geeft geen zekerheid. Als één cryptomunt drie jaar lang met 10% stijgt, kan de munt daarna met 50% dalen. Niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken. Het is haast niet te voorspellen of je rendement gaat behalen.
In welke cryptomunten investeren de meeste jongeren?
Jongeren investeren in bekende cryptomunten zoals Ethereum en Bitcoin. Er is ook gedeelte dat investeert in meme-coins. Deze mensen nemen een heel groot risico, meestal zijn zich hier niet van bewust. Jongeren denken gewoon te weinig na en laten zich te veel meeslepen door emotie. Er wordt niet voor niks gezegd dat emotie de grootste rendement-killer is.
Hoeveel geld investeren jongeren gemiddeld in cryptocurrency?
De bedragen die jongeren investeren zijn heel verschillend. Natuurlijk verdient iemand van 35 meer dan iemand van 16. De ‘oudere’ jongeren hebben over het algemeen meer geld om te investeren. Jongeren tussen de 25 en 35 jaar investeren gemiddeld 250 euro per maand. Uiteraard, zijn er mensen die veel minder investeren, ook zijn er mensen die met vele meer investeren. Het is vooral afhankelijk van je inkomsten, uitgaven en vaste lasten. Iemand die weinig verdient, kan minder investeren dan iemand die meer verdient. Het is dus niet alleen afhankelijk van de inkomsten, maar ook van de uitgaven en vaste lasten.
Jongens en meiden van 16 tot 18 investeren meestal een eenmalig bedrag. Hoe ouder de jongeren worden, hoe serieuzer het wordt. De jongeren tussen de 25 en 35 jaar investeren meestal maandelijks. Zij willen bijvoorbeeld eerder stoppen met werken of investeren voor bijvoorbeeld een huis of een andere grote aankoop.
Het is wel belangrijk dat je alleen belegt met geld dat je kunt missen. Wanneer je je de vaste lasten niet meer kunt betalen, omdat jouw crypto portfolio gedaald is, ben je natuurlijk verkeerd bezig.
Met welk geld investeren jongeren?
De meeste jongeren investeren met spaargeld, salaris of toeslagen. Sommige jongeren investeren al hun geld in crypto. Zij willen profiteren van de stijgende koersen en maximaal rendement behalen op de lange termijn. Het is een feit dat je met crypto veel geld kunt verdienen, maar je kunt er ook veel geld mee verliezen. Uiteindelijk wil iedereen rijk worden met crypto, daarom verliezen veel mensen geld met crypto.
Uiteindelijk zijn er maar heel weinig mensen die rijk worden door crypto, er zijn er heel veel mensen die geld verliezen door te investeren in crypto.