Het leek voor een lange tijd heel goed te gaan met crypto. Er heerste een constante euforie onder investeerders en er werden nieuwe all time highs behaald. Sinds 2022 lijkt het echter alsof deze positieve ontwikkeling is uitgelopen in een bloedbad. Er zijn dan ook veel sceptici die blijven roepen dat crypto een farce is en op de lange termijn niet blijvend zal zijn. Het laatste crypto nieuws is vooral heel erg negatief en er zijn weer veel verslaggevers die aangeven dat crypto zich niet meer gaat herstellen. Is deze paniek terecht of is deze paniek ongegrond en wordt dit veroorzaakt door andere factoren? Je leest het in deze blog.

Negatief crypto nieuws

Crypto zit op dit moment niet meer in een lift, maar is in plaats daarvan enorm gezakt. De waarde van een Bitcoin ligt tijdens het schrijven van dit artikel tussen de 20000 en 25000 euro, terwijl dit een jaar geleden nog meer dan het dubbele was. Helaas hoort ook dit bij de crypto markt. Na een aantal jaren met vooral positieve koersstijgingen, zitten we nu in een periode waarin vooral dalingen voorkomen.

Is deze waardedaling een indicatie van het einde van Crypto? Nee, daar is geen sprake van. Zowel Bitcoin als Ethereum zijn op dit moment nog steeds flink meer waard dan voor de stijgingen van 2020. Eigenlijk is het negatieve laatste crypto nieuws dus helemaal niet nodig, want ten opzichte van 2018 zitten we qua koersen nog een heel stuk hoger.

Waardoor komen deze dalingen?

Je hebt vast wel eens gehoord dat het leven uit ups en downs bestaat. Net zoals onze levens, hebben ook beurzen en aandeelmarkten hun ups en downs. Op dit moment zitten we niet meer in een up, maar een down en dat heeft met verschillende factoren te maken. Ten eerste heeft de aandelen markt de afgelopen jaren (tijdens corona) enorme groei meegemaakt. Vrijwel alles was dus flink meer waard geworden. Nu de corona crisis voorbij is en de financiële schade duidelijk wordt, heeft dit effect op de koersen.

Ten tweede is ons geld steeds minder waard aan het worden door het fenomeen inflatie en ook dit heeft veel impact op ons en de markt. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een groeiende onzekerheid en schaarste op onze planeet en een maakt dat de prijzen van grondstoffen enorm stijgen.

De impact op het laatste crypto nieuws en de markt

De crypto markt is sinds 2010 enorm in waarde gestegen. Zoveel zelfs dat er nu ook veel zogenaamde “institutionele beleggers” zijn. Dit zijn beleggers met heel veel geld die naast de aandelenmarkt ook in de crypto markt investeren. Doordat het nu met vrijwel de gehele wereldeconomie slecht gaat, gaan mensen massaal aandelen en crypto verkopen om aan geld te komen. Dit groeiend aanbod op de cryptomarkt stimuleert de prijsdalingen die resulteerde in de huidige situatie.

Het laatste crypto nieuws over de toekomst

Niemand kan voorspellen wat de toekomst ons zal brengen. Als dit mogelijk was , dan zou je de rijkste man op aarde zijn. Wel kun je voorzichtige speculeren op de markt. Door veel grote beleggers wordt gezegd dat het wel goed komt want deze beleggers verwachten dat de grote cryptocurrency zich zullen herstellen tot het oude niveau. Hoelang dit gaat duren? Dat weet niemand zeker. Zodra het laatste crypto nieuws positiever wordt, weet je dat je op de juiste weg zit. Een ding is wel zeker en dat is dat crypto niet meer zal verdwijnen.