Veel altcoins staan momenteel voor grote uitdagingen, met een scherpe waardedaling ten opzichte van hun eerdere succes in 2021. De memecoin Shiba Inu, die ooit zeer populair was, is ook zwaar getroffen en heeft een duizelingwekkende daling van 90 procent doorgemaakt ten opzichte van zijn piek in 2021. Als gevolg hiervan bevindt het merendeel van de SHIB-beleggers zich nu in een negatieve positie.Volgens gegevens van IntoTheBlock laat slechts 11 procent van alle SHIB holdings momenteel winst zien. Daarentegen lijdt 82 procent van de beleggers momenteel verlies op hun investering. Bovendien draait 7 procent van de wallets momenteel quitte.

Hoewel 82 procent een groot getal lijkt, is het belangrijk om de context in ogenschouw te nemen. Als we kijken naar de gegevens voor bitcoin (BTC), dan zien we dat slechts 38 procent van de portemonnees op dit moment verlies maakt tegen de huidige prijs.

Meer uitdaging en hogere volatiliteit

Dit significante verschil kan worden toegeschreven aan het feit dat SHIB meer uitdagingen en volatiliteit heeft gekend in vergelijking met bitcoin. Veel beleggers zijn misschien op de SHIB-bandwagon gesprongen tijdens de hype van 2021, uit angst dat ze een kans hadden gemist. SHIB was immers een van de best presterende cryptocurrencies tijdens de vorige bullmarkt, wat leidde tot een gevoel van FOMO (fear of missing out).

Het is belangrijk om op te merken dat deze statistieken gebaseerd zijn op ongerealiseerde gegevens. Beleggers die momenteel verliezen lijden, zullen deze verliezen alleen realiseren als ze hun munten verkopen tegen de huidige marktwaarde.

Ecosysteem van Shiba Inu

Wist je dat IntoTheBlock behoorlijk coole informatie heeft over het Shiba Inu ecosysteem? Een interessant weetje is dat maar liefst 77 procent van alle SHIB tokens die er zijn, in handen zijn van grote investeerders en walvissen die ten minste 0,1 procent van het totale aanbod in handen hebben.Maar dat is nog niet alles! Ongeveer 70 procent van alle Shiba Inu wallets behoren toe aan langetermijnbeleggers die hun memecoins al meer dan een jaar in hun bezit hebben. Nog eens 27 procent doet al 1 tot 12 maanden mee, terwijl slechts een piepkleine 3 procent Shiba Inu minder dan een maand in bezit heeft. Behoorlijk wild, hè?